Michiel Korthals

MICHIEL KORTHALS was van 1993 tot 2014 hoogleraar toegepaste filosofie aan de universiteit van Wageningen. Aan deze universiteit hield hij zich bezig met ethische en filosofische aspecten van de levenswetenschappen, zoals biotechnologie, natuurbeschermingmilieubeheer en voeding. Korthals bekleedde diverse gasthoogleraarschappen, zoals aan de Purdue University, de Universiteit van Turijn en Princeton University. Korthals is sinds 2018 hoogleraar Philosophy of Food aan de University of Gastronomic Sciences in Pollenzo (Italië).

Korthals was voorzitter van de Foundation for the Restoration of European Ecosystems. (FREE) Deze stichting zet zich in voor natuurbehoud door natuurlijke begrazing. Hij is actief in de Slow Food-beweging en vervult voorzitterschappen bij Slow food Gooi Eem en Vecht en de stichting Slow Food Afrika 10.000 tuinen.

Boeken van zijn hand: ‘Goed eten Filosofie van voeding en landbouw (2018)’ en ‘Eetbare Natuur De essentie van landbouw en voeding (2021)  Meer informatie

10 oktober 2022 Van grond naar mond Een filosofie van (goed) eten
Schuiven naar boven