De kunst van het falen

 Een samenwerking van De Verdieping met Humanistisch Verbond Drenthe

 

  Stine Jensen

  • Datum : Vrijdag 4 november 2022
  • Tijd : 19:30-22:00 uur / met inloop vanaf 19:00 uur en met nazit 

  • Locatie: HPK-zaal, Podium Zuidhaege, Zuidhaege 2, Assen

  • Entree: € 10

  

Stine Jensen is filosoof, schrijver en programmamaker bij omroep HUMAN. Ze studeerde literatuurwetenschap (cum laude) en filosofie in Groningen, waarna ze verder ging aan de Universiteit van Maastricht en promoveerde op Waarom vrouwen van apen houden. In de nasleep van de Bokito-affaire bleek Stine Jensen een graag geziene gast in actualiteitenprogramma’s op radio en televisie.

Stine schreef vele boeken, waaronder het boek FAALMOED en andere filosofische overdenkingen.  Meer info over haar boeken

Stine maakt ook televisieprogramma’s: Dus ik ben (HUMAN) gebaseerd op de gelijknamige bestseller. In 2011 schreef ze het geschenk voor de maand van de filosofie Echte vrienden, over intimiteit in tijden van Facebook. In 2015 publiceerde ze Go East. Een filosoof reist door de wereld van yoga, mindfulness en spiritualiteit, dat genomineerd werd voor beste spirituele boek van 2015.

En verder geeft ze lezingen, onder meer bij Brainwash en de Nacht van de Filosofie.
Voor het Humanistisch Verbond schreef ze het verhaal Waag hem maar, die sprong”, over durven falen.

Meer info op haar website

De kunst van het falen. Hoe vallen en opstaan helpt bij onze zoektocht naar “goed leven”.

Mag je mislukken in een samenleving waarin het draait om prestaties en succes? Hoe ga je om met onzekerheid als de wereld tot stilstand komt?

In deze lezing, De Kunst van het falen, verkent Stine de groeiende aandacht van falen in onze samenleving. Van individuele mislukkingen tot de falende overheid bij de toeslagenaffaire. Wanneer wekt fouten maken sympathie op en wanneer afgrijzen?  En moeten we altijd iets leren van onze fouten? In 2021 publiceerde ze het boek Faalmoed, een ode aan de mens die kwetsbaar en struikelend door het leven durft te gaan.

Schuiven naar boven