De Bende van de Vooruitgang

Ten strijde  tegen de doemdenkers en pessimisten

Een samenwerking van De Verdieping met Humanistisch Verbond Drenthe

 

  • Datum : Vrijdag 10 november 2023
  • Tijd : 19:30-22:00 uur / met inloop vanaf 19:00 uur en met nazit 

  • Locatie: HPK-zaal, Podium Zuidhaege, Zuidhaege 2, Assen

  • Entree: € 10

  —      https://www.bendevandevooruitgang.nl/

 

De bende bestaat uit: Jaffe Vink (filosoof en bendeleider), Sebastien Valkenberg (filosoof), Maarten Boudry (wetenschapsfilosoof), Hidde Boersma (moleculair bioloog) en Marco Visscher .

De vooruitgang bestaat écht.

We leven in een tijd waarin wetenschap en technologie en rationaliteit in het algemeen in twijfel worden getrokken door tamelijk grote groepen mensen. Wetenschap is ook maar een mening. Mensen lijken eerder te gaan voor wat goed voelt dan voor wat bewezen effect sorteert. En in de ogen van sommige filosofen is de Verlichting doorgeslagen.

De Bende van de Vooruitgang is opgericht om tegenwicht te bieden aan het doemdenken, het cultuurpessimisme en de vooruitgangsloochenaars en om een pleidooi te houden voor wetenschap en technologie. Sinds de industriële revolutie is de wereld er flink op vooruitgegaan. Dat is geen geloof maar gebaseerd op harde feiten.

“En de kniesoren van de vooruitgang, die beweren dat de westerse moderniteit de wortel van het kwaad is, helpen de wereld zeker niet vooruit,” zegt de Bende van de Vooruitgang. Daarover gaan ze graag in discussie met het publiek.

Schuiven naar boven