Stine Jensen

Foto  Stef Nagel


Stine Jensen is filosoof, schrijver en programmamaker bij omroep HUMAN. Ze werd in Denemarken geboren, Het gezin Jensen emigreerde op jonge leeftijd naar Nederland. Ze studeerde literatuurwetenschap (cum laude) en filosofie in Groningen, waarna ze verder ging aan de Universiteit van Maastricht en promoveerde op Waarom vrouwen van apen houden. Van het boek verschenen vertalingen in het Chinees en in het Frans. Toen de zilverrug Bokito op 18 mei 2007 uitbrak in Blijdorp en een vaste bezoekster ernstig verwondde, verwierf Stine nationale bekendheid. In de nasleep van de affaire bleek Stine Jensen een graag geziene gast in actualiteitenprogramma’s op radio en televisie.

Stine schreef diverse boeken, over mannelijkheid en vrouwelijkheid, liegen, liefde tussen Turken en Europeanen, Scandinavië, opvoeden, emoties en identiteit. EN het boek FAALMOED en andere filosofische overdenkingen.  Meer info over haar boeken

Stine maakt ook televisieprogramma’s: Dus ik ben (HUMAN) gebaseerd op de gelijknamige bestseller. In 2011 schreef ze het geschenk voor de maand van de filosofie Echte vrienden, over intimiteit in tijden van Facebook.. In 2015 publiceerde ze Go East. Een filosoof reist door de wereld van yoga, mindfulness en spiritualiteit, dat genomineerd werd voor beste spirituele boek van 2015. 

En verder geeft ze lezingen, ondermeer bij Brainwash en de Nacht van de Filosofie.
Voor het Humanistisch Verbond schreef ze het verhaal “Waag hem maar, die sprong”, over durven falen.

Meer info op haar website

4 november 2022 DE KUNST VAN HET FALEN
Schuiven naar boven