Discussie 1

Geef bij het opheffen van de lockdown voorrang aan jongeren
boven ouderen

Toelichting:

Bij een intelligente uitweg uit de “lockdown” zou de overheid “risico-gestuurd” moeten gaan werken en dus onderscheid moeten gaan maken tussen oudere mensen en jongeren, die minder risico lopen om
met het coronavirus besmet te raken. Mensen die weinig risico lopen en jonger zijn dan zestig jaar moeten eerder weer naar het café kunnen, met het openbaar vervoer, en misschien op termijn zelfs weer naar feestjes en festivals. Voor kwetsbare of oudere mensen geldt dat niet: risicogroepen moeten worden beschermd.
Jongeren lijken door de corona crisis ook emotioneel harder te worden geraakt dan ouderen, zo blijkt uit onderzoek (Provincie Gelderland). Ze worstelen met de huidige omgangsvormen en zijn pessimistisch
over hun toekomstperspectief.
Volgens onderzoek van de UvA kan Nederland langzaamaan van het slot voor mensen onder de 50. De kans dat zij overlijden door corona is namelijk extreem klein. Het gaat over ruim 10 miljoen Nederlanders onder de 50 jaar. Binnen deze groep zouden de mensen met onderliggende aandoeningen dan beschermd moeten worden.

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Abonneer  
Abonneren op
jeanet landman
Gast
jeanet landman

Ik kan me wel vinden in de stelling. ik kan me minder vinden in de zin: risicogroepen moeten worden beschermd. Dat klinkt zo bevoogdend. Ik zou graag de verantwoordelijkheid bij de mensen zelf leggen. Zelf verantwoordelijk zijn voor je eigen gezondheid en er verantwoordelijk voor zijn dat de zorg niet wordt overbelast. Maar op zo’n manier kun je jongeren wel wat meer mogelijkheden geven. Voor senioren zouden er aparte mogelijkheden kunnen komen; bv een apart treinstel, aparte tijden in bioscoop en theater. Aparte tijden voor sport. Misschien zelfs aparte restaurants. Zo kunnen jongeren hun leven weer wat opstarten. En kunnen… Lees verder »

Schuiven naar boven